Профілактика раку
Профілактика раку – 10 необхідних факторів, що знижують ризик виникнення злоякісних пухлин.
(розроблені в рамках «Європейського кодексу боротьби проти раку», 2004 р).
• Відмовтесь від паління. Якщо вам не вдається кинути курити, хоча б не паліть в присутності людей, що не палять.
• Намагайтеся не допускати надлишкової маси тіла.
• Виконуйте щоденну зарядку.
• Овочі і фрукти потрібно вживати не менш ніж 5 разів на день, об’єм вживаних овочів і фруктів повинен бути не менше 40% від об’єму добового раціону, ці продукти повинні бути різноманітними.
• Обмежте споживання їжі, що містить тваринні жири.
• Якщо Ви вживаєте алкоголь, будь то пиво, вино або міцні напої, обмежте його кількість до двох (чоловіки) або однієї (Жінки) умовних доз (1 умовна доза алкоголю – 15 мл чистого етилового спирту).
• Уникайте надмірного перебування на сонці. Особливо важливо захистити дітей та підлітків. Тим, у кого є схильність до сонячних опіків, необхідно вживати активних заходів захисту на протязі усього життя.
• Необхідно обмежити вплив канцерогенних речовин. Дотримуйтесь інструкцій щодо заходів безпеки щодо канцерогенних речовин. Дотримуйтесь національним рекомендаціям із захисту від радіації.
• Чоловікам і жінкам старше 50 років потрібно регулярно проходити обстеження ободової і прямої кишки.
• Вакцинація проти гепатиту В значно знижує ризик виникнення раку печінки.
Інформацію про розташування нашої клініки і схему проїзду ви знайдете в розділі Контакти.
записатися на прийом
Необхідна консультація спеціаліста.